Profiel

Juan Esteban Montoya

Breathe in, breathe out, smile & surrender
0.0 uit 0 reviews

Als voormalig immigrant uit Colombia, weet ik als geen ander dat een veilige leefomgeving met (financiële) stabiliteit en geestelijke ruimte voor zelfontwikkeling drie fundamentele levenspilaren zijn. Destijds heb ik meegemaakt wat geweld, angst en armoede betekenen en wat het met mensen doet, met mij gedaan heeft. De welvaart, (mentale) vrijheid en opleidingsniveau die ik in Nederland ervaar, zijn unieke verworvenheden waaraan ik wil bouwen om onze toekomst en die van de komende generaties te beschermen.

Beitelen tot de kern van de ware aard

Na het behalen van mijn VWO diploma ben ik in Delft belandt, faculteit Lucht en Ruimtevaarttechniek (LR). Het brede aanbod in kennis en activiteiten hebben mij voorzien van een schat aan ervaringen. LR heeft mijn logica, gevoel voor cijfers en didactiek van de exacte vakken versterkt. Het besef dat nieuwe ideeën, theorieën en technologieën eerst buiten onze aarde worden getest en pas later in onze maatschappij in diverse alledaagse toepassingen te zien zijn. Het werken van buiten naar binnen.

Al gauw maakte ik kennis met een studentenvereniging, waar leden bij zaten met verschillende (studie)achtergronden. De belangrijkste les was toch wel “sharing is caring” en dat is de sociale overbrugging geweest naar alternatieve perspectieven.

Ik ben oplossingen gaan benaderen vanuit een maatschappelijk perspectief waarbij ik me heb verdiept in cultuur, duurzaamheid en technologie toepasbaar in het hier en nu, in tegenstelling tot de meer futuristische aanpak op LR. De mastervakken van Sustainable Energy Technologie (SET) namen me mee in de wereld van schone energie en hebben me geleerd hoe we gebruik kunnen maken van de onuitputtelijke krachten die de wereld ons gegeven heeft. In Leiden heb ik deze ontwikkelingen vanuit de menselijke psychologie en antropologie benaderd om de link te leggen met het menselijke kunnen.

Natuurlijk moest ook ik tijdens het studeren voor brood op tafel zorgen, ik had weliswaar stufi maar door mijn ambitieuze manier van leven had ik meer nodig. Door “toeval” ben ik voor de klas belandt. Ik gidste leerlingen naar een diploma en gaf ze een subtiel zaadje inspiratie en voorlichting omtrent duurzaamheid en de missie om de betere maatschappij van de toekomst te bouwen. Om nog betere lessen te leveren, heb ik gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een vakinhoudelijke en didactische opleiding te volgen (Technische universiteit leraren opleiding).

Al gauw steeg ik verticaal op binnen het bedrijf waar ik werkzaam was en voerde ik management taken uit. Ook hier groeide ik snel uit en besefte ik dat ik mijn eigen organisatie moest opbouwen voor een grotere impact. Ik ben de schoolbanken van faculteit Technisch bedrijfskunde en incubator YESDelft ingedoken waarna ik me 100% ben gaan focussen op mijn eigen missie, als zelfstandige ondernemer.

Na het behalen van persoonlijke successen werd al gauw een beroep gedaan op mijn educatieve skills, echter dit keer om andere ondernemers met het verbeteren van de bedrijfsprestaties. Van doe-het-zelver achter mijn laptop in mijn studentenkamer, was ik nu in te schakelen als growth hacker, waarbij een technisch achtergrond en E-commerce skills een gouden combinatie bleek te zijn. Het materiële heeft mij zo af laten wijken van mijn oorspronkelijke, geestelijke missie maar achteraf gezien heeft het mij precies gebracht wat ik nodig had om te zijn waar ik nu ben.

Mijn rol in onze samenleving

Ik heb voor mezelf besloten een overstap te willen maken naar een rol in het sociaal domein waar ik mijn ruime kennis van het (online) ondernemen, educatie en e-learning/blended learning ten dienste kan stellen voor de nationale & internationale educatie. Op macro niveau is dit voor mij het vermogen en de bekwaamheid om risico’s op geweld, corruptie en zelfdestructie als soort te reduceren en onze samenleving en burgers op zijn best te dienen. Op micro niveau is het uitwisselen van kennis met een ander persoon, voor mij een innerlijk vonkje dat mij drijft, verwarmt en verbindt. Hieruit put ik de kracht die ik nodig heb voor mijn missie.

Welke werktuigen heb ik tot mijn beschikking en wat kan ik daarmee creëren?

In de afgelopen jaren heb ik ontwikkelingen in educatieve leermethoden, technologie, en E-Commerce bestudeerd en toegepast als zelfstandige ondernemer. Ik sluit mijn ogen niet voor de klassieke, orthodoxe gebruiken, ik kan de opkomende ontwikkelingen en trends in de markt goed duiden en weet wat de toekomstige effecten kunnen zijn voor de nationale en internationale educatie & economie.

Mijn interesse ligt met name in nieuwe EduTech leermethodes, waarmee we de wereld-educatie van de toekomst aan het definiëren zijn. Van gamification tot het simpelweg digitaliseren van klassieke methodes, VR/AR-innovatie en de (online) infoproducten waar je praktisch alle informatie kan vinden die je zoekt. Een hyperbolisch groeiend aantal aan innovatieve platformen, apps, plugins en peer-to-peer diensten die leven, leren en delen vergemakkelijkt en een duurzame en circulaire economie stimuleren. Het ontwerpen van respectbased diensten en producten, de startup fase, het vestigen van een merk, het organiseren van offline & online evenementen, het onderhouden & commercialiseren van een community en het opzetten van webshops. Secundaire verdienmodellen implementeren en sales kanalen optimaliseren. Het creëren van educatieve producten, online marketing strategieën, 3d-printing & prototyping, print-on-demand, dropshipping, webinars en ever-green salesfunnels, dit alles onder SCRUM en Agile methodieken.

Met de middelen die we tot onze beschikking hebben lijkt het mij meer dan juist als wij streven naar het optimaliseren van de manier hoe deze middelen worden ingezet ten behoeve van de mens, de natuur en onze samenleving.

“Laten we het verschil maken via de educatie van de toekomst”

Naast mijn eigen ontwikkeling en het creëren van mijn onderneming ben ik inmiddels 10 jaar actief met het helpen van anderen met zowel commerciële, als maatschappelijke en sociale doeleinden. Ik heb met verschillende soorten organisaties gewerkt zoals universiteiten, hoge en lagere scholen, corporate multinationals, bescheiden lokale bedrijven, zelfstandige consultants, kunstenaars, musea, “mompreneurs” en goede doelen.

Tijdens mijn studie heb ik twee jaar bestuurservaring opgedaan bij een studentenvereniging gericht op technologische en educatieve ontwikkelingen in Europa. Ik heb een rijk netwerk van gepassioneerde professionals die bouwen aan een betere wereld, ik ben actief bij een masculiene vereniging en sport dagelijks om mijzelf optimaal inzetbaar te houden.

Mijn opleidingen hebben mij veel inhoudelijke, technische kennis en skills gegeven. Analytisch denken, systematisch oplossingsgericht benaderen en het definiëren van raamwerken, functies en processen. Tijdens mijn tijd als professional heb ik skills verworven om te leren door naar mensen te luisteren en wanneer nodig mijn kennis over te dragen op een gepaste manier. Het samen winnen.

Door mijn goed ontwikkeld gevoel voor bestuurlijke en persoonlijke verhoudingen, ben ik discreet en kan ik omgaan met vertrouwelijke informatie. Ik zoek de verbinding op en weet op het juiste moment netwerkpartners in te schakelen. In crisisomstandigheden blijf ik scherp en effectief functioneren. Analytisch en intuïtief ben ik sterk, signaleer ik kansen en speel ik daarop in. Ik ben zelfstandig creatief en in teamverband productief en zoek naar duidelijke afspraken omtrent verantwoordelijkheden. Ik ben toegankelijk en sociaal in de omgang, werk gefocust en met veel compassie. Ik ben betrokken, communicatief vaardig, spiritueel geëngageerd, stressbestendig, ondernemend, besluitvaardig en schijn een gevoel voor humor te hebben. Collega’s en vrienden om mij heen ervaren een gezondere lifestyle, een alternatieve, uitdagende manier van denken en een gezonde dosis competitie. Ik ben een familie man.

Met mijn kennis en achtergrond ben ik actief als luisteraar, vertrouwenspersoon, strategisch adviseur, auteur, business growth hacker, gastspreker en verbindende factor bij vrienden/collega's/investeerders in Nederland, Curaçao en Colombia. Daarnaast heb ik meerdere evenementen bijgewoond en lezingen gegeven m.b.t. educatie, strategie en E-commerce.

Wat wil ik?

Ik ben op zoek naar een rol als spreker binnen de diensten of staven die past bij mijn kennis, expertise, enthousiasme en achtergrond. Ik wil mij inzetten voor de visie van betere en toegankelijkere educatie wereldwijd om de dreiging en verspreiding van desinformatie en mentale armoede te bestrijden.

Daarmee wil ik bijdragen aan het ontwikkelen van methoden, werkwijzen en nieuwe ideeën om de wereld te voorzien van de educatie dat het nodig heeft.

Ik ben ervan overtuigd dat ik een waardevolle bijdrage kan leveren aan uw publiek, organisatie, haar medewerkers en de komende generaties van onze samenleving. Het spreekt voor zich, dat ik in het traject graag bijleer d.m.v. trainingen en opleidingen en mijn specialiteiten met plezier verder uitbreid.

Geslacht
Man
Taal
Nederlands, Engels

Volgen

Onderdelen

Er zijn geen lezingen of dagvoorzitterschappen gevonden